PC, technologie, internet

TOPlist

Tento týden se mi stala taková nepříjemná věc s notebookem. Potřeboval tedy řádně vyčistit...

Jak už jsem psal, tak jsem měl takový menší, ale nepříjemný problém s notebookem. Zkrátka nechtěl naběhnout... Při zapnutí zůstala na monitoru viset obrazovka od výrobce, v mém případě hp, a dál se nic nedělo. Už si ani nevzpomínám jak, ale přišel jsem na to, že když zavřu a otevřu monitor, tak začne nabíhat Windows. Někdy bylo třeba zavřít a otevřít monitor několikrát, aby se vůbec počítač dostal k načítaní systému. Vždy po otevření problikla obrazovka a už to začalo nabíhat. Ale kdo by chtěl při každém zapínání tohle dělat? A ještě očekávat, že přijde den, kdy nenaběhne vůbec. 

Začal jsem to tedy řešit. Nejdříve hledáním virů za pomocí kontroly antiviru a dalších programů. Hledal jsem tedy spyware, viry a další havěť, která by mi brzdila můj počítač... Našel jsem několik věcí, ovšem po jejich smazání jsem zjistil, že tím to nebylo... Pokračoval jsem tedy dál, stáhnul jsem si různé aplikace na čištění počítače a opravu systému a opět nic. Začalo mi být jasné, že už na to sám asi nepřijdu...

Obrátil jsem se tedy na jedno specializované fórum, kde mi již v minulosti velice dobře poradili. Jedná se o fórum PC-HELP.cz . Pokud máte nějaké problémy s počítačem, se kterými si nevíte rady tak toto fórum vřele doporučuji, jelikož vám tam se vším a zdarma poradí, což se v dnešní době jen tak nevidí... Na tomto fóru mi opět velice dobře poradili a tak už mám notebook v pořádku. Vše vám zde vysvětlí pěkně krok po kroku. Během čištění použijete několik čistících nástrojů, které na konci uvedou váš počítač do té správné kondice.

A čím to vše vlastně bylo? Je to jednoduché tím jak do počítače instalujete a testujete různé programy, tak si vytváří procesy, které se spouští se startem systému. Proto je potom start tak pomalý... Většina uživatelů si myslí, že když programy odinstaluje, tak že se vše smaže s nimi, ale né vždy tomu tak je. Proto doporučuji instalujte jen to co opravdu potřebujete, netestujte zbytečně spousty čistících programů... Na čištění vám stačí jeden program např. CCleaner... Při instalaci si dobře prohlížejte průběh instalace a pokud vám bude program nabízet další programy k instalaci tak dobře zvažte zda je vůbec potřebujete. Vyhnete se tak budoucím problémům s počítačem.

Komentáře  

0 # Štěpán 2014-02-27 16:29
Dobrý den naskytl se mi problém s mým notebookem HP Bell. Pokaždé, když chci spustit nějakou hru počítač se mi cca za 10-15 minut sám od sebe vypne. Nikdy se mi to nestávalo až teď. Nevíte co stím ?
0 # Radek Hanek 2014-02-27 16:37
Dobrý den,
s tímto problémem jsem se již také setkal. S největší pravděpodobnost í je Váš notebook zanesený prachem a přehřívá se, proto ho při přehřátí bezpečnostní pojistka vypne, aby nešlo k poškození hardwaru. Je nutné notebook rozebrat a prach z něj vysát vysavačem, nebo vyfoukat kompresorem, ovšem pokud si na to netroufáte, zajděte raději do nějakého servisu.
0 # Jiří 2013-11-10 17:10
Mám problém s notebookem. Vybil se mi a pri opětovném spuštění z režimu spánku nejede klávesnice, touchpad nic. Notebook zároveň straně fučí. Prosim o radu a pomoc díky.
0 # Radek Hanek 2013-11-11 15:38
Zkuste notebook vyčistit, je možné že je zanesen prachem a kvůli tomu se přehřívá a proto nefunguje jak by měl.
0 # honza 2012-08-25 16:56
dobry den mam acer aspire 5801t windows vista stalo se mi ze jsem ho vypnul a skusil jsem ho zapnout a objevilo se mi tam pres celou obrazovku modro a nic nejde skousel jsem vsechno vubec nic nevim si rady mozna je toselhani graficky karty ale fak nevim prosim jestli vite co s tim muze bejt odepiste prosim dekuji
0 # Radek Hanek 2012-08-26 18:57
Pokud nemáte na disku žádná důležitá data, o která nechcete přijít, tak bych zkusil přeinstalovat Windows... Podle mě to grafickou kartou nebude.
0 # Pavel 2012-03-27 20:16
prosím o radu,při každém novém spuštění mého notebooku se automaticky změní čas a datum,takže ho musím stále opravovat.Nevít e co s tím ?
0 # Radek Hanek 2012-03-27 22:08
Dobrý den,
Váš problém může být způsoben tím, že máte vybitou baterii, která napájí BIOS (velká kulatá baterie umístěná na základní desce). Zvláště pak pokud máte starší notebook. Kupte si tedy novou a vyměňte ji, to by mělo Váš problém vyřešit.

You have no rights to post comments

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací